Nova Casting Giettechniek

Over Nova Casting

Nova Casting is een gieterij voor edelmetalen, aluminium, koper en ijzerhoudende metalen.
We zijn gevestigd in Ede, maar gieten voor juweliers en goudsmeden, kunstenaars, technische en antiekbedrijven in heel Nederland.

Nova Casting Giettechniek

Team

Nova Casting bestaat uit een team van 6 vakmensen. Stuk voor stuk vakmensen met passie voor de ambacht van het gieten. Door de beperkte omvang van het team kunnen we onze klanten een persoonlijke benadering bieden. De communicatielijnen binnen ons bedrijf zijn kort en de betrokkenheid is groot.

Atze-Jan de Vries

Aan het roer van Nova Casting staat Atze-Jan de Vries. Atze-Jan, geboren en getogen in Friesland, volgde diverse technische studies en bekleedde dito functies voordat hij de overstap maakte naar de giettechniek. “Mijn vader was goudsmid, dus de affiniteit met edelmetalen is me met de paplepel ingegoten”, vertelt Atze-Jan. “Het technische en het ambachtelijke van het vak trokken me direct in het vak. Mijn technische achtergrond komt bij het runnen van Nova Casting goed van pas. Ik werk met veel plezier aan het efficiënter, beter en innovatiever maken van de technieken. Gieten is echt een ‘gevoel’. Ik kwam erachter dat ik ook gevoel voor het vak heb. Daarbij geniet ik ontzettend van contact met onze klanten.”

5 redenen

Om met Nova Casting samen te werken


Wij staan voor

de beste kwaliteit


U kunt rekenen op

(giettechnisch) advies


Duurzame productie: onze ovens

worden verwarmd met zonne-energie

 

Goede communicatie
en uitstekende service


Innovatie: we gebruiken de

beste, moderne giettechnieken

Betrouwbaarheid

“Betrouwbaarheid staat centraal bij Nova Casting. Je voelt aan alles dat je in een win-win samenwerking zit. Daarbij is het fijn samenwerken met Atze. Het proces is georganiseerd, gestructureerd en netjes. Hij neemt echt de tijd voor overleg, afstemming en informatievoorziening. Over de kwaliteit ben ik zeer tevreden. We hebben al diverse klanten naar Nova Casting doorgestuurd, omdat we zo tevreden zijn.”
Vincent van Hees
Goudsmid en sieraadontwerper

Contact met Nova Casting

Heeft u een vraag of wilt u eens vrijblijvend overleggen over de mogelijkheden die wij u kunnen bieden? Neem contact met ons op.