Wat is de levertijd?

Wasmodel (post)

Wasmodellen die vóór woensdag 10:00 uur bij ons in huis zijn, worden op donderdag gegoten. (Het betreft hier alle aan te leveren wasmodellen: gespoten, geprint, of vijlwas.)

 

Wasmodel (spuiten)

Orders die vóór dinsdag 16:00 uur bij ons bekend zijn, worden op donderdag gegoten. 

 

Moedermodel (matrijs maken)

Het traject van het maken van een matrijs kan variëren van 1 tot 15 werkdagen. Neem gerust contact op om de planning door te nemen.

 

Printmodel

Ons streven is om digitale modellen (*.stl-bestanden) die vóór maandag 16:00 uur zijn verstuurd, op donderdag te gieten. Echter als de maximale capiciteit van de printer bereikt is, schuiven nieuwe opdrachten een week op. Neem gerust contact met ons op om te overleggen.

 

Uitzonderingen

  • Bij grotere ordes moet u rekening houden met langere levertijd.
  • Een wasmodel kan soms erg groot of dik zijn. Hiervoor moet rekening gehouden worden met een langere voorbereidingstijd. Afhankelijk van de omstandigheden kunnen we ervoor kiezen om een week later te gieten.
  • Niet alle legeringen worden elke week gegoten: rosé kleuren, 18 rood, brons, aluminium, platina, AG-fijn, AU, 22 karaat (en in mindere mate: 14 rood, 18 palladium wit en 18 nikkel wit). Voor Platina geldt bijvoorbeeld een levertijd van 3 weken.

 

Kan het ook sneller gegoten? (SPOED!)

Neem gerust contact met ons op als er haast is bij uw opdracht.

Verzeker uzelf ervan dat we het goed begrepen hebben: vermeld duidelijk uw deadline!

Speciaal aangevraagde SPOED-gietingen vinden meestal op dinsdag plaats.

 

Houd rekening met extra kosten:

  • Voor een spoedgieting buiten de normale gietdagen wordt een toeslag van minimaal €70 in rekening gebracht.
  • Voor een gieting van bijv. legeringen die niet elke week gegoten worden, die toch de eerstvolgende gietdag gegoten moet worden, geldt een toeslag van €31,50 boven de normale kosten.

 

Kan er gegoten worden met eigen materiaal? (Bijv. goud met emotionele waarde)

Dat kan. De kosten voor een gieting met eigen goud (of zilver) zijn €35,00. Dit bedrag komt bovenop de normale gietkosten. Houd er rekening mee dat evt. er nog materiaal toegevoegd moet worden aan het door u geleverde eigen goud. De kosten hiervoor worden in rekening gebracht.

 

Wilt u niet dat er 'vreemd goud' aan uw goud met emotionele waarde wordt toegevoegd, vermeld dit dan duidelijk bij het plaatsen van uw order. U moet dan meer goud aanleveren dan wat alleen nodig is voor het te gieten voorwerp, namelijk genoeg om de hele gietboom te vullen. In de praktijk betekent dit vaak minimaal 30 gram (bij 14kt goud). 

 

Wij doen altijd ons uiterste best om een zo goed mogelijk gietresultaat te verkrijgen. Toch blijft er altijd de mogelijkheid dat een gieting mislukt. Dit risico is voor uw eigen rekening.

 

Levert u het eigen goud s.v.p. als volgt aan:

Vermeld duidelijk uw naam, het gehalte* (in karaat), de kleur** van het materiaal, en het gewicht. Vermeld ook duidelijk wanneer het goud emotionele waarde heeft en het apart gegoten moet worden.

 

* Mocht het gehalte niet duidelijk zijn, zullen wij het toetsen. Hiervoor wordt een toeslag van €10,- gerekend.

**Bij witte legeringen graag vermelden of er nikkel in het goud zit! Zo voorkomen we dat nikkelvrij goud vervuild wordt.

Wat zijn de gietdagen bij Nova Casting?

Het gieten gebeurt standaard op donderdag.

Speciaal aangevraagde SPOED-gietingen vinden meestal op dinsdag plaats.

 

Wat is de prijs? (Prijsopgave)

Voor een prijsopgave kunt u ons mailen. Voeg een foto van uw wasmodel of moedermodel toe.

Prijzen voor gieten met eigen goud (evt. ook van emotionele waarde) zijn hierboven aangegeven.

 

Nova Casting Giettechniek
Postbus 719
6710 BS Ede
Telefoon: 0318-642400
Fax: 0318-642783
Email: info@novacasting.nl

Algemene voorwaarden